2 Nisan 2011

Sevgi çiçekleri....

Bu çalışmadaki çiçekler gerçek kurutulmuş gül yaprakları,yeşillerse yapma çiçeklerden kesilen yapraklar,ağaç dalları kum havuzuna düşen dal parçaları ,saksıda plastik yer döşemesi(bir işe yarar diye birkaç yıldır dolapta bekliyordu)...
“Benim Küçük Bir Bahçem” adlı parmak oyunu ile etkinliğe geçiş yapılır. Benim küçük bir bahçem var, (Kollar daire şeklinde açılarak bahçe yapılır.) Onu çok dikkatli kazarım. (Parmaklar tırmık gibi yapılır.) Çiçek tohumlarını buraya ekerim, (El ile tohum ekme hareketi yapılır.) Yağmur yağacak. (Ellerle yağmur hareketi yapılır.) Güneş açacak, (Eller yanlara ve havaya kaldırılır.) Benim tohumlarım gittikçe büyüyecek. (Parmaklar önde birleştirilir, baş öne eğilir, yavaş yavaş yukarı doğru kaldırılır.) Çiçek açacak, (Baş üzerinde iki elin tabanları birleştirilerek, çiçek açma hareketi yapılır.) Kış gelecek. Çiçeklerim tohumlarını saklayıp, Kış uykusuna yatacak. (İki elin parmakları birleştirilir, yavaş yavaş kollar indirilir.)

Geceleri gökyüzünü yıldızlar süsler....


Gökyüzü, Ay ve Yıldızlar” adlı parmak oyunu:Ben uyurken rüyamda (İki el yastık gibi yapılarak baş konur, uyuma hareketi yapılır.) Yıldızları tek tek topluyorum. (Yumruk yapılıp açılıp kapatılır.) 1, 2, 3, 4, 5 (Gösterilen sayıda parmaklar açılır.) Diğer elimle aya dokunuyorum. (Aya dokunma hareketi yapılır.) Başucumdaki saatin zırr sesiyle uyanıyorum. (Uyanma, esneme hareketi yapılır.) Odama süzülen güneş ışığıyla kalkıyor, (Ayaklar hareket ettirilir.) Elimi yüzümü yıkıyor, (El, yüz yıkama hareketi yapılır.) Kahvaltımı yapıyorum. (Parmak uçları birleştirilip ağza doğru götürülerek yeme hareketi yapılır.) * * * * * * * * * * Gece olunca gökyüzünde bir ay (Başparmak gösterilir.) Ve birçok yıldız olur. (İki elin diğer parmakları sallanır.) Yıldızlar ayın etrafında toplanırlar. (İki el birleştirilir. Başparmak ortada, diğerleri sallanır.) Sabah olunca kaybolurlar. (İki el de arkada saklanır.)