16 Ocak 2011

çok besleyici kuskuslu mercimekli salata ...

Hızımı alamadım böreğin yanına birde salata tarifi vereyim bari.Besleyici doyurucu ve kolay bir tarif daha ne olsun.1 paket kuskus makarna haşlar gibi kaynayan suya eklenip haşlanır süzülüp soğuk su üzerine dökülerek arada karıştırılarak soğumaya bırakılır.Haşlama suyuna ben bir kaç damla sıvıyağ eklemiştim yapışmasınlar diye siz istemezseniz koymayın.Başka bir tencerede 1 su bardağından biraz az yeşil mercimek haşlanır süzülür yine soğuk sudan geçirilip soğumaya bırakılır.Kırmızı biberler közlenir doğranır.Daha sonra evde ne kadar yeşillik varsa yıkanıp doğranır (ben maydanoz,dereotu,roka,ve yeşil biber doğradım)kornişon turşu küçük küçük kesilir ve tüm malzemeler geniş bir kapta harmanlanır.Mercimek haşlandığı için çabuk ezileceğinden en son eklenir ve nazik karıştırılır.limon,zeytinyağı ve tuzdan oluşan sosla soslanıp servis edilir.Ayrıca isteyenler için nar ekşisi sosunuda önerebilirim.Ben servis yaparken tercih edenlere bu sostan ekledim.Yorumlar güzeldi denemek için bir bahane yaratın derim....

Salatanın asıl hali değil bu fotoğraflamak geç aklıma gelince biraz düzenlendi bu kadar oldu:)))

Bulgurlu börek ya da yalancı içliköfte...

Tüm okul arkadaşlarım bende misafirdiler bugün.Menüye ikinci kez yaptığım ve bugünde çok begenilen bulgurlu börek tarifini almıştım.Ben pek tarif vermiyorum blogumda ama denemeyenler için tarifini vermek istedim.Bu börek aynı zamanda içli köfte tadında olduğu için yemek olarakta düşünebilirsiniz.Tarif basit ben kalabalık bir gruba yaptığım için daha fazla ölçü kullandım ama asıl ölçü şöyle;4oo gr kıyma, incecik doğranmış 2 adet soğanla sıvı yağda kavrulur.Kavrulduğunda 1 çay bardağı ince köftelik bulgur (önceden ayıklanmış) ocak kapatılarak içine boşaltılır ve üzerine 1 çay bardağı sıcak su eklenerek baharatları(pul biber,karabiber,tuz, kimyon) eklenerek karıştırılıp ağzı kapatılır.10 dakika demlenen harcın içine 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenerek soğumaya bırakılır.Gelelim yufkaların harcına o da bildiğiniz biraz süt, 1 yumurta ve az sıvıyağdan oluşan harç.iki yufkanın arası bu harçla ıslatılır ben 12 parçaya bölüyorum genelde istediğiniz sayıda kesilir ve siğara böreği sarar gibi ama birazcık daha sıkı sarılıp önce yumurtaya sonrada galeta ununa bulanıp az yağlanmış tepside üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve mümkünse sıcak servis yapılır soğuduğunda aynı lezzeti yakalayamazsınız.